279 poze   67971 vizite

3 pastrama de iepure

Ingrediente:
-carcasa de iepure ( spalat bine si stoars de sange)
-ceapa mare
-5 catei usturoi
-sare
-piper( macinat sau boabe)
-cimbru
-foi de dafin
-vegeta
-boia dulce
-morcov
Mod de preparare:
Preparare Bait:
Se pune intr-o oala 5l apa la fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este specificata.Se pun dupa gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala pana se raceste.
In alt vas se pune sare,se da cu sare pe carnea de iepure si se baga in vasul respectiv.Dupa ce s-a racit baitul,acesta se toarna peste carne si se lasa 24h,intorcandu-se carnea in vas dupa 12h.Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se unge cu untura sau ulei( 150ml),mujdei de usturoi si boia iute si se pune la fum 2 h.Se lasa o zi fara fum apoi se pune din nou tot 2 h.Se scoate de la fum si se lasa 5 zile la ustuit.Se serveste cruda sau fripta.
Pofta buna!!
1
1
2
2
3
3

Comentarii album • 11
SilviuCONSTANTINESCU 24 ianuarie 2012  
multam, pt reteta..chiar vroiam sa fac si eu demult un asa preparat dar nu stiam cum anume, sa vedem ce o sa iasa, sa auzim numai de bine, Doamne ajuta!
Raportează
anonim
csaba 14 ianuarie 2012  
Azi a pregatit sotia un drob di maruntaiele a 7 iepuri , au mancat si finii care au iepuri si aruncau maruntaiele , dati seama ce reactie au avut , cum se prepara?Apropo de pastrama , l-am pus la fum iar dupa ingrediente si aspectul comercial este imposibil sa nu fie ceva foarte gustos. Inca nu am gustato dar ard de nerabdare.
Raportează
anonim
csaba 11 ianuarie 2012  
Te rog sa incerci reteta mea de drob.In seara asta am scos iepurele din bait dupa reteta ta, si iti multumesc.CSABA!!!
Raportează
anonim
LucianIezan 12 ianuarie 2012  
neaparat incerc drobul si presimt ca o sa fie bun.multumesc si eu.
Raportează
anonim
csaba 10 ianuarie 2012  
Chiar acuma am pus baitul la racit. Dupa aroma baitului nu are cum sa nu fie buna. Multumesc ca ai divulgat reteta!!!
Raportează
LucianIezan 10 ianuarie 2012  
nu sunt egoist,de asta am prezentat reteta,sa o incerce si altii.Un sfat:-trebuie lasata cam 4 saptamani undeva in pod la aer rece,sa se usuce bine carnea natural.Altfel,o sa fie putin cruda dar merge...Pofta buna va doresc..
Raportează
Iuli4n 26 noiembrie 2011  
Mersi de retata.Pentru Sarbatori fac si eu . Cu vin rosu probabil este super.
Raportează
LucianIezan 26 noiembrie 2011  
cu placere...spor la treaba si pofta buna..
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.